מתי צריך לשריין השכרת במות ומחסומים לאירועים של יום העצמאות

אירועי יום העצמאות הם מהמרכזיים וההמונים ביותר בלוח השנה בישראלי, ולא קשה להבין מדוע: כי איזו דרך יכולה להיות טובה יותר לחגוג את יום ההולדת של המדינה שלנו מאשר לצאת לרחובות, לצפות במופעים המושקעים שמקיימות הרשויות המקומיות בישראל וליהנות ממיטב האמנים בארץ? קשה למצוא ישראלים שלא יחפשו אחר האטרקציה המושלמת עבורם לערב השמח הזה.

מנקודת המבט של המארגנים של האירועים והמופעים האלה, מדובר כאן על הרבה מאד דברים שנדרש לעשות. הצטיידות בבמות ובמחסומים לאירועי יום העצמאות נכנסת לתמונה בנקודה הזו בדיוק, כשאי אפשר לוותר עליה בחלק הארי של המקרים.

במות – התשתית הנדרשת לקיום האירוע

כדי שזמר, זמרת, להקה, הרכב רקדנים או אמנים מתחומים שונים יוכלו לבדר את ההמונים המגיעים לאירועי יום העצמאות, נדרש מטבע הדברים לדאוג שתהיה להם במה מתאימה. בחלק מהמקרים יש בתחומי הרשויות במות בודדות שכבר קיימות ויכולות לשמש לחלק מהאירועים (למשל אמפיתיאטרון), בעוד שבאחרים נדרש כבר להקים את הבמות מאפס. במיוחד אם לוקחים בחשבון את העובדה שבעיר ממוצעת בישראל ייערכו עשרות מופעים בערב יום העצמאות, בכל חלקי העיר, מה שמצריך הרבה מאד במות.

חברה העוסקת בהשכרה או הקמה של במות היא הפתרון המתבקש במצבים מהסוג הזה. היא תוכל להקים את הבמה מאפס, בנקודה שנבחרה לה, על פי הגובה הנדרש (פונקציה של תנאי השטח, מספר הצופים הצפוי ועוד) ובגדלים שונים. על החברה להקפיד שהבמות יוכלו לעמוד בעומסים כבדים במיוחד, למשל עד 750 קילוגרמים לכל מטר מרובע. את המלאכה נדרש להתחיל כמה ימים לפחות לפני יום העצמאות, כשההזמנה רצוי שתתבצע עוד קודם לכן: חברות העוסקות בהקמה של במות מטבע הדברים תהיינה עמוסות במיוחד בחג החשוב הזה, ולכן מומלץ להקדים ולשריין את הבמה והצוות המקצועי שיקים אותה.

כאשר בוחרים חברה להקמת במות, עומדים לא מעט דברים על כף המאזניים. צריך ליצור קשר עם חברה מנוסה, שמאחוריה ניסיון בהקמה של במות רבות, כולל בלוח הזמנים הצפוף יחסית של יום העצמאות. למען השקט הנפשי מומלץ מאד להעדיף חברות שמספקות ביטוח על ביצוע העבודה, על כל צרה שלא תבוא במהלך ההקמה של הבמה.
חשיבותם של מחסומים

מחסומים הם משתנה חשוב אחר במשוואת הארגון של אירועי יום העצמאות. למחסומים יכולים להיות מספר תפקידים, אבל השורה התחתונה היא שהם נדרשים תמיד: בטח אם לוקחים בחשבון את מיליוני האנשים המשתתפים באירועי יום העצמאות בישראל בערב נתון, או את הסיכון הבטחוני שקיים תמיד במדינה עם מצב רגיש כמו ישראל.

המחסומים הם שיכולים להוות אמצעי בקרה וניטור על מספר האנשים שמגיעים לאירועי יום העצמאות באזור נתון: כך למשל בכניסה לרחובות הראשיים של הערים תציב כל רשות מקומית מחסום, שיאפשר לנכנסים לשטח האירוע לעבור את בדיקות הבטיחות הנדרשות. המחסומים מקלים על הבידוק וגם מאפשרים למארגנים לדעת כמה אנשים נמצאים בשטח האירוע (מה שבלתי אפשרי כאשר הם נכנסים ממספר כניסות נפרדות ולא מבוקרות). ייתכן בהתאם לכך יחליטו המארגנים לסגור את שטח האירוע לפרק זמן מסוים, כדי למנוע עומס יתר שעלול להביא לקטסטרופה של ממש.

מחסומי לחץ, כפי שניתן להסיק משמם, מיועדים לעמוד בלחצים הפיזיים שמאפיינים אירועים המוניים: ניתן למקם אותם למשל כשרוצים ליצור הפרדה בין מתחם פתוח לכזה שאמור להיות סטרילי (במה להופעות, בהקשר הנוכחי). אופציה אחרת היא להקים מחסומי גידור, שמשמשים בעיקר חסם בין מתחמים – באירוע אפשר להשתמש בהם לניתוב הכניסה למתחם שמאחורי הבמה. מחסומי הסתרה נפוצים באירועים, למשל כשרוצים להעניק פרטיות לאמן המופיע, ולכן הם עשויים להיות רלוונטיים גם במקרה של אירועי יום העצמאות.