10 טיפים איך להקל על החיים כשמתכננים אירוע ביתי

אתם מעוניינים לערוך אירוע, ויודעים שהאמרה לפיה “אין כמו בבית” יכולה להיות נכונה גם במקרה הזה. אירועים ביתיים מגלמים בתוכם מספר יתרונות חשובים, כאשר הם עשויים לאפשר אווירה כמו שאתם חושקים בה לצד מחיר נמוך ביחס למקומות אחרים. הבעיה היא שתכנון אירוע ביתי אינו דבר של מה בכך, והוא יצריך מכם מאמצים לפני, במהלך ואחרי האירוע. אספנו עבורכם עשרה טיפים שיעשו את החיים לפשוטים הרבה יותר.

1. חשבו על השכרת כלים לאירועים בבית הישראלי הממוצע אין בהכרח מספיק כלים לאירועים המוניים, ורכישה שלהם במיוחד לקראת האירוע נראית כמו בזבוז כספים רציני. השכרת כלים לאירועים מפשטת את החיים ומוזילה עלויות. היא גם מונעת מאיתנו את הצורך למצוא מה לעשות עם הכלים לאחר מכן, למשל שטיפה שלהם: הכלים יכולים להיות חד פעמיים, או לחלופין כל שצריך לעשות הוא להוציא אותם מחוץ לבית אחרי האירוע כדי שאנשי החברה המשכירה יאספו אותם.

2. רתימת בני הבית למאמץ – ההורים לא צריכים לצאת ל”מערכה” של תכנון האירוע לבד. הארגונים, העיצוב והסידורים יכולים בהחלט להיות פעילות משפחתית, אפילו מהנה. ניתן לחשוב על משחקים שיעבירו את הזמן, משימות לילדים, תחרויות עם פרסים למארגנים החרוצים ועוד.

3. הגדרת קונספט – מציאת רעיונות לאירוע היא חלק מורכב מאד בעריכת האירוע. כדי להפוך אותו למיוחד, וגם כדי להקל בהתאמת הפעילויות הספציפיות, מומלץ לחשוב מראש על קונספט ייחודי. ניתן ואף כדאי לערב בזה את הילדים, בייחוד באירועים המיועדים להם (יום הולדת לילד או הילדה בעיקר).

4. השכרת רהיטים – לא רק כלים ניתן לשכור לקראת האירוע, אלא גם רהיטים. חברות הפועלות בתחום מאפשרות רהיטים מכל סוג ולכל סדר גודל של אירוע, כאשר המראה שלהם הוא מהודר ולפעמים גם יוקרתי (ברוב הבתים אין מספיק רהיטים העונים על ההגדרה הזו). גם כאן נמנע הצורך לרכוש רהיטים במיוחד לקראת האירוע, בעלויות גבוהות אפילו יותר.

5. תכנון מוקדם – הימים שלפני האירוע עלולים להיות עמוסים ולחוצים מאד, ולכן ההמלצה המועילה היא לנסות להימנע מכך ככל האפשר. חשוב לא להשאיר את הכל לדקה ה-90, אלא להתחיל בתכנון, בהכנות או אפילו בעיצוב של הבית לקראת המאורע מוקדם ככל האפשר.

6. הגדרת תקציב – הסיוט הגדול של מי שמתכנן אירוע הוא לשקוע בהוצאות גבוהות ממה שחשב תחילה. כדי למנוע מצבים מהסוג הזה רצוי לבצע מחקר מקדים, וגם להקציב תקציב בו מעוניינים לעמוד. לא תמיד התקציב יבטא את מה שיקרה בפועל, אבל הוא בהחלט מאפשר לקבל סדר גודל לגבי ההוצאה הצפויה.

7. פנייה לחברות שתסייענה בניקיון – השבת הבית לקדמותו היא אחת המשימות המורכבות הקשורות לאירוע, כשבמצב הרגיל עלולים להידרש ימים שלמים לצורך זה. ניתן להפוך את התמונה לפשוטה באמצעות פניה לחברות שאנשיהן יסייעו בניקיון.

8. קבלת רעיונות – אם שוקלים כמה שיותר דברים ביחס לאירוע, גדלים הסיכויים לקבל את ההחלטות הנכונות בסופו של יום. ניתן בהחלט להתייעץ עם אנשים שאתם מכירים, לחפש רעיונות או מידע כללי באינטרנט וכן הלאה. יכול להיות שתמצאו תשובות שיקלו על ההכנות, ויהפכו את האירוע למוצלח יותר בסופו של יום.
9. שימוש בתשתיות קיימות – למעט הפריטים שהוזכרו מעלה, יש בבית הישראלי הממוצע הרבה דברים שאפשר להיעזר בהם לקראת ובמהלך האירוע. כך לדוגמא אפשר לנגן את המוזיקה מהמחשב (עם או בלי רשימות השמעה שמוכנות מראש), להקרין סרטונים על גבי מסך הטלוויזיה וכן הלאה. זה צפוי להיות פשוט יותר וגם זול יותר.

10. הנאה – בסופו של יום, אירוע וגם התכנון שלו אמורים להיות מהנים. זכרו את זה כל העת.